Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2015 Cuma

En Tuhaf Psikolojik Ve Nörolojik Hastalıklar

    



Yeryüzünde her gün doğan ve ölen milyonlarca insan var. Binlerce çeşit hastalık ve yüzlerce çeşit tedavi var. Fakat öyle tuhaf rahatsızlıklar da var ki insani hayrete düşürüyor. İşte size en ilginç hastalıklar hakkında ufak bir liste.



Dismorfofobi

Dünyanın en ilginç hastalıklarından biri olan Dismorfofobi kendini çirkin görme hastalığıdır. Bu insanlara göre yüzleri ve bedenleri aşırı kusurludur. Aksini iddia edenler, onlara yalan söylüyordur. Dismorfofobi hastaları aynaya baktıklarında çirkin bir yüzden başka bir şey görmezler. Güzel bile olsalar asla kabullenmezler. Bir insan iltifat ettiğinde alay ettiğini düşünüp üzülürler. Bu yüzden sağlıklı ilişkiler kuramazlar.

Othello Sendromu

Hastalığın adı Shakespeare'in meşhur Othello isimli eserinden geliyor. İnsanın sevdiği kişiyi hastalık derecesinde kıskanmasıdır. Bu kıskançlık oldukça aşırıdır. O yüzden kişi sürekli sevdiği insandan şüphe duyar. Partneri son derce sadik olsa bile sırf bu şüpheleri yüzünden baskı yapar. Hayalinde kurguladığı senaryoları bir süre sonra gerçek olarak algılamaya başlar ve kimi zaman cinayetlere kadar giden bir psikolojinin içine düşer.


Yabancı El Sendromu

Almanya'da, 1908 yılında bir kadın gece sol elinin kendisine saldırdığını ve boğmaya çalıştığını iddia etmiştir. Bunun üzerine başlayan araştırma çalışmalarında sorunun beyindeki iki yarım küreden kaynaklandığı anlaşılmıştır. İki yarım kürenin arasındaki sistemin bozulması ve zamanla tamamen kopmasıyla kişi ellerinden birine hükmedemez. Hastalığın ilk evresinde eline aldığı nesneyi tanıyamayan kişi son evreye gelindiğinde canlı olan eline hüküm kabiliyetini yitirir. Gece uyurken elinizin, saçınızı çektiğini bir düşünsenize, ne kadar ürpertici...

Olfaktör Referans Sendromu                            

Bu rahatsızlığa yakalanan kişiler çevreyi rahatsız eden bir koku yaydıklarını düşünür. Bu yüzden sürekli özür dileyip dururlar. Sözde kokularından kurtulmak için sık sık temizlenirler. Fakat bu tuhaf rahatsızlığa yakalananlar, ne yaparlarsa yapsınlar toplum içerisinde bulunmayı reddederler.

Capgras Sendromu

Tanısı ilk kez Fransa'da, 1923 yılında, psikiyatrist Doktor Capgras tarafından konmuştur. Bu rahatsızlıkla mücadele eden kişiler etrafında olup biten her şeyi bir kurgudan ibaret olduğunu düşünür. Sanrılarına göre çevresindeki herkes onun yerini almaya çalışmaktadır. Uçsuz bucaksız bir şüphe dünyasında yaşadıkları için son derece yorgun bir psikolojileri vardır. Bu tuhaf rahatsızlık daha çok kadınları etkiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.